Webinars

Waardecreatie @Gimv Smart Industries – Ask Us Anything sessie!
Tom Van de Voorde & Nick Medaer
29/04/2021 | 10u00 - 11u00
meer info

Vergoedingen en bonussen in coronatijden
Nathalie Callens
05/05/2021 | 10u00 - 11u00
meer info

10 voordelen van een aandeelhoudersovereenkomst
Moore Belgium
20/05/2021 | 12u00 - 13u00
meer info

De fiscale spelregels voor vaste inrichting in het binnen- en buitenland
Moore Belgium
27/05/2021 | 12u00 - 13u00
meer info

Groeifinanciering: meer dan geld, een strategische hefboom
Moore Belgium
03/06/2021 | 12u00 - 13u00
meer info

Futureproof talent: de rode draad in uw bedrijf
Jurgen Ingels & Jeroen Diels
08/06/2021 | 12u00 - 13u00
meer info

Uw onderneming sneller laten groeien? Zet uw bedrijfsdata aan het werk!
Orange
17/06/2021 | 10u00 - 11u00
meer info 
Waardecreatie @Gimv Smart Industries – Ask Us Anything sessie!
Tom Van de Voorde & Nick Medaer
29/04/2021 | 10u00 - 11u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Als gazelle behoor je tot het netwerk van snelgroeiende ondernemingen. Maar je vraagt je af hoe anderen dat deden, veerkrachtig schakelen in uitdagende tijden? Groei neerzetten. Overnames realiseren, het buitenland veroveren, despite corona. En wat heeft Gimv daarbij te betekenen?

Als u van “behouden, beschermen en zo goed als mogelijk deze crisis doorkomen”, weer bij groei wilt aanpikken, schrijf dan gratis in voor een interactief, “Ask us anything” webinar. Tom Van de Voorde en Nick Medaer geven een beknopte 10’ toelichting over Gimv, en wat Gimv als partner voor ondernemers betekent. Nadien mag u al uw vragen afvuren, tijdens een laagdrempelige interactieve sessie met Tom & Nick en andere ondernemers. Onder het motto “wat u nog niet wist” over wat private equity in waardecreatie voor uw onderneming kan betekenen.

Het is een uitgelezen moment voor inspiratie!


Herbekijk de webinar “Waardecreatie @Gimv Smart Industries – Ask Us Anything sessie!“Vergoedingen en bonussen in coronatijden
Nathalie Callens
05/05/2021 | 10u00 - 11u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Hogere werkdruk, telewerken of aangepaste werkomstandigheden. Ook tijdens de coronacrisis vraag je als Gazelle van je medewerkers een ongeziene flexibiliteit. Om je personeel te bedanken en te blijven motiveren, is een extra beloning een goed idee.

Naast de verschillende gunstmaatregelen die de overheid op dit moment aanbiedt, zijn er ook een aantal nieuwe mogelijkheden om je werknemers – in het bijzonder ook de telewerkers – te vergoeden voor hun extra inspanningen.

Zou je daarnaast graag je werknemers extra belonen zonder dat je loonkosten de pan uit swingen?
Dan is de loonbonus onder andere een optie.

Wil je meer weten over alternatieve verloning en hoe jij de juiste verloningsvorm kiest?
Neem dan op 5 mei deel aan het webinar van sociaal secretariaat Group S met Legal Advisor Nathalie Callens.
Je krijgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden en er is voldoende tijd om vragen te stellen.


Herbekijk de webinar “Vergoedingen en bonussen in coronatijden“10 voordelen van een aandeelhoudersovereenkomst
Moore Belgium
20/05/2021 | 12u00 - 13u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Als gazelle en groeiende ondernemer bent u zonder twijfel al geconfronteerd geweest met de nieuwe wetgeving rond het ‘Wetboek van Vennootschappen & Verenigingen’. U heeft zich reeds geconformeerd naar het nieuwe recht of u heeft de nodige stappen ondernomen om dit op korte termijn te verwezenlijken.

In dit webinar gaan onze Moore Tax & Legal experten dieper in op de aandeelhoudersovereenkomst en welke 10 voordelen dit voor u met zich meebrengt:
Stel dat de aandelen van uw vennootschap in handen zijn van verschillende aandeelhouders, wordt de relatie tussen deze aandeelhouders in principe geregeld door het ‘Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen’ en de statuten.

Maar voormeld Wetboek regelt niet alles. Het kan dan ook aangewezen zijn om een aantal afspraken tussen de aandeelhouders vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst.

We staan stil bij de voordelen van een aandeelhoudersovereenkomst en lichten toe over welke zaken best afspraken worden vastgelegd:

 • Hoe regelt u de overdracht van aandelen?
 • Wat gebeurt er indien een aandeelhouder overlijdt?
 • Hoe kan de besluitvorming binnen de vennootschapsorganen vastgelegd worden?
 • Welke afspraken kan u maken over de winstverdeling?
 • Hoe lost u conflicten tussen aandeelhouders op?

Verruim uw kennis en schrijf snel in voor dit inspirerend webinar!

We kijken er naar uit u binnenkort te ontmoeten!


Herbekijk de webinar “10 voordelen van een aandeelhoudersovereenkomst“De fiscale spelregels voor vaste inrichting in het binnen- en buitenland
Moore Belgium
27/05/2021 | 12u00 - 13u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Als gazelle en groeiende ondernemer heeft u misschien ook al gedacht om uw activiteiten te expanderen en de stap naar het buitenland te zetten. Hierbij bent u wellicht geconfronteerd met een aantal fiscale moeilijkheden.

In dit webinar gaan onze Moore Tax & Legal experten dieper in op de fiscale spelregels voor vaste inrichting en beantwoorden ze al uw vragen hieromtrent.

Door de toenemende globalisering zetten steeds meer ondernemers de stap naar het buitenland, bijvoorbeeld door producten te gaan verkopen in het buitenland, hun diensten over de grenzen heen te verlenen, medewerkers naar het buitenland te zenden, enz. Elke ondernemer zou zich voorafgaandelijk de vraag moeten stellen of die buitenlandse activiteiten aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van een zogenaamde fiscale vaste inrichting. Is dit het geval, dan moeten immers de nodige fiscale verplichtingen vervuld worden. In dit seminarie gaan we nader in op een aantal specifieke vragen:

 • Wanneer is er sprake van een vaste inrichting voor directe belastingen?
 • Wat is de rol van de dubbelbelastingverdragen?
 • Welke verplichtingen inzake directe belastingen brengt een (vaste) inrichting met zich mee?
 • Wat is de impact van de recente wijzigingen op Europees niveau, en meer in het bijzonder van het Multilateraal Instrument?

Deze vragen zullen we beantwoorden aan de hand van een reeks concrete voorbeelden. We beantwoorden uw vragen graag tijdens het Q&A moment aan het einde van de webinar.
Verruim uw kennis en schrijf snel in voor dit inspirerend webinar!


Herbekijk de webinar “De fiscale spelregels voor vaste inrichting in het binnen- en buitenland“Groeifinanciering: meer dan geld, een strategische hefboom
Moore Belgium
03/06/2021 | 12u00 - 13u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Als gazelle en groeiende ondernemer heeft u misschien ook al gedacht om externe financiering in te zetten om de volgende stap te zetten. Maar aangezien het een uitdagend traject is, zijn een procesmatige aanpak en specifieke knowhow een must.

In dit webinar gaat onze Moore Debt & Equity Funding expert, Wim Ost, dieper in op groeifinanciering en beantwoordt hij al uw vragen over dit topic.

Uw onderneming heeft al een mooie weg afgelegd. Om de volgende stap te zetten heeft u nood aan externe financiering maar hoe pakt u dit concreet aan? Het aantrekken van groeifinanciering is immers een uitdagend traject. Relevante financieringsbronnen in kaart brengen, nadenken over de keuze van de juiste partners, en vooral: het bepalen van de optimale structuur van de uiteindelijke financiering.

Deze financiering kan een sterke hefboom zijn maar evenzeer een blok aan uw been worden. Niet enkel een stevige voorbereiding is essentieel, ook een procesmatige aanpak en specifieke knowhow bepalen de uitkomst.

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op onder meer volgende topics:

 • Externe financiering: welke keuzes heeft u? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?
 • Inzoomen op Private Equity: welke vormen bestaan er en hoe kijken zij naar uw project?
 • Hoe bereikt u de juiste investeerders en zorgt u voor een positieve eerste indruk?
 • Waarom hechten we zo veel aandacht aan de montage van de operatie?
 • Wat zijn de belangrijkste valkuilen bij het ophalen van groeifinanciering?

Verruim uw kennis en schrijf snel in voor dit inspirerend webinar!

We kijken er naar uit u binnenkort te ontmoeten!


Herbekijk de webinar “Groeifinanciering: meer dan geld, een strategische hefboom“Futureproof talent: de rode draad in uw bedrijf
Jurgen Ingels & Jeroen Diels
08/06/2021 | 12u00 - 13u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Alles over duurzame carrières, purpose driven bedrijven en parallel werken
In deze webinar gaan Jurgen Ingels – managing partner bij SmartFin – en Jeroen Diels – director bij Robert Half – dieper in op hoe je als bedrijf het juiste talent kan aantrekken en behouden.

 • Hoe stimuleer je duurzame carrières?
 • Waarom is diversiteit binnen een team zo belangrijk?
 • Hoe maak je je bedrijf succesvol door middel van tijdsreductie?
 • Wat kunnen we leren uit het parallel werken?

Panel

Jurgen Ingels begon zijn carrière als investeringsmanager bij het risicokapitaalfonds van Dexia. Een grote doorbraak kwam er voor hem met Clear2Pay. Momenteel is hij niet enkel managing partner bij SmartFin, maar ook ondernemer, durfkapitalist, bestuurder bij meerdere bedrijven en auteur van het boek ’50 lessen voor ondernemers’.

Jeroen Diels wordt gedreven door het ontwikkelen van het talent van anderen, wat hij inmiddels al 19 jaar bij Robert Half realiseert. Momenteel vervult hij de rol van Director waarbij zijn focus ligt op het creëren van een omgeving waarin mensen de best mogelijke versie van zichzelf kunnen zijn, zich verbonden voelen en volop ruimte krijgen om te ondernemen.


Herbekijk de webinar “Futureproof talent: de rode draad in uw bedrijf“Uw onderneming sneller laten groeien? Zet uw bedrijfsdata aan het werk!
Orange
17/06/2021 | 10u00 - 11u00
Deze webinar is voorbij. Herbekijk hier de webinar

Bedrijven die data centraal stellen in hun bedrijfsstrategie, groeien sneller. Om data om te zetten in bedrijfswaarde moeten bedrijven verder kijken dan enkel complexe data-analyse modellen. Het beheren van uw bedrijfsgegevens vereist een geïntegreerde aanpak: de zogenaamde data journey. Van het verzamelen van de juiste data tot het effectief gebruiken door uw medewerkers, inclusief alle tussenliggende stappen.

In dit webinar gaan we dieper in op de strategie van 3 groeibedrijven. 
En meer specifiek zullen we bekijken hoe ze hun bedrijfsdata strategisch inzetten.

Dit webinar wordt gemodereerd door Koen Van Echelpoel, Marketing manager B2B bij Orange Belgium en Boris Lemaire, B2B Strategy manager bij Orange Belgium

Ontdek in één uur 3 inspirerende strategieën die hebben geleid tot echte bedrijfsgroei!


Herbekijk de webinar “Uw onderneming sneller laten groeien? Zet uw bedrijfsdata aan het werk!“Partners

een initiatief van
Met de steun van
Met dank aan
Trends top - marketing & sales data      
Cookie